Lisa Bengtsson

Jag har idag beställt detta fina tyg Boudoir av Lisa Bengtsson! Kommer pryda vårt köksbord i höst!
 
 

Klong

Enkelt och sensuellt.
 
 

R.I.P

Idag ska vi rama in dig för evigt.
 
 
 

Beads Penta och Beads Octo

 
Dessa lampor av Winnie Lui är helt fantastisk

Blomster

Ligger i farmors säng och kollar på dessa vackra tapeter.
 
I vardagsrummet sitter dessa två och ugglar.
 
 
 
 

Fikonträd

Så fort vi flyttat in i huset ska vi införskaffa oss ett fikonträd.

Pion

Finns det någon vackrare blomma? Nä, jag tror faktiskt inte det.
 
 
 

Josef Frank

Denna tapet av Josef Frank pryder glasverandan ute i torpet.
 
 
 
 
 

Estrid Ericson

Jag skulle vilja ha ett hav av kuddar, detta underbara tyg Elefant skulle gärna få pryda en av kuddarna, det trycktes första gången i slutet av 30-talet, finns att köpa på Svenskt Tenn
 

Farmor Gulli

Då vi bor på tredje våningen och farmor har blivit lite sämre har hon inte orkat ta sig upp för alla trapporna men nu när vi flyttat till huset blir det lättare för henne, det ska verkligen bli kul att ha hem henne igen! <3
 
 Givetvis kunde hon inte hålla fingrarna från griffelväggen!
 
 
 

Dagg

Högst upp på min önskelista finns nu denna helt underbara vas av Carina Seth Andersson från Svenskt Tenn.
 
 
 

Elefantöra

Häromdagen skrev jag om en blomma som jag inte visste namnet på och aldrig sett i någon butik, växten är tydligen en Elefantöra. Carina nere på Jansons blommor har aldrig sett att den finns att köpa någonstans så håll utsikt och fråga om du får ta en stickling utifall du få syn på blomman!

Leilas

Med detta överdraget på strykbrädan blir det genast mycket roligare att stryka kläder! Finns att köpa hos Leilas General Store.
 
 
 
 
 
 

Klockaregårdens trädgårdsbutik

Jag rekomenderar varmt att åka hit! En mysig liten trädgårdshandel i Öhr med ett litet cafe! Allt i lantlig stil!
 
 
 
 
 
 
 

Beslutsångest

 
I veckor har jag funderat på vilken tapet vi ska ha i huset, fortfarande är jag lika velig, förhoppningsvis ger det med sig när vi väl flyttat in.

Inspiration sökes.

Jag letar febrilt inspiration för hur vi ska ha vårt uterum och det lutar väldigt mycket åt rotting. Men jag vet inte, vill att det ska vara bekvämt och funktionellt! Jag måste sluta stressa på och ta saker och ting pö om pö
 
 
 
 
 

Tänd ett ljus

Jag och Mormor har länge pratat om att vi ska köpa vars en ljusstake från Mikaela Willers. Ljusstakarna är i keramik och finns i en rad olika färger.
 
 

Originell, på något vis.

Denna växt tycker jag är så speciell, jag fick den för ca 4 år sedan och den har alltid varit lika fin, så enkel och orginell på något vis. Jag vet fortfarande inte vad den heter, har heller aldrig sett den i någon blomsterbutik.
 

Lisa Larsson

Varje gång jag kommer till Mormor kan jag inte låta bli att ta i detta underbara Lejon. Hennes far, min gammelmorfar har ett brinnande intresse för gamla antika saker och han åker ofta på auktioner här runt omkring. Genom åren har han lyckats samla på sig skulpturer från Lisa Larsson men det är just detta Lejon jag har fastnat för och jag vet inte hur många gånger jag har frågat henne om jag kan få ett med mig hem men det blir alltid samma svar, -du får vänta tills jag är död och begraven! 
 

En viss känsla

Idag när jag vaknad hade jag en sådan fruktansvärd akut saknad efter min lilla hund, Berta! Det är fruktansvärt att inte ha henne hos sig men jag tröstar mig med att hon har det bra med mormor och mormor har det bra med Berta! Som tur är kan jag åka upp till henne när jag vill vilken tid som helst på dygnet!
 
 
Idag kunde jag inte hålla mig så jag åkte upp till dom klockan 07.30 och väckte upp hela huset, lika glada va dom för det! Jag, Mormor och Berta kröp ner i soffan med vars en kopp kaffe och jag måste säga att det är en viss känsla att dricka ur Stig Lindberg koppar!
 

1969

Lampan FlowerPot från den danske designern Verner Panton tror jag aldrig man tröttnar på,! För tillfället står den placerad på ett par plåtburkar jag hittat på loppis!
 
 
 
 
 

Flyttkaos

God Morgon! Om 2 veckor är det dags att byta ut lägenheten mot hus. Kan inte med ord beskriva hur skönt det känns. Frukosten äts bland lådor och skräp samtidigt som jag drömmer mig ut i vida världen. Hej Högalid!
 

Vår soffa

När man ska välja en soffa tycker jag det är väldigt viktigt att ta god tid på sig så man hittar någon man verkligen verkligen tycker om, man ska inte behöva känna efter något år att man vill byta, det är trots allt en dyr investering. Vi har beställt en från Eilersen, det är den perfekta för oss, en otrolig komfort som man bara vill krypa upp i och mysa ner sig i samtidigt som den är väldigt stilren! Jag kan knappt bärga mig, låt dessa 12 veckor gå fort!
 

Fantastiska y-stolen


När jag och min sambo var på Svenssons i Lammhult för ett par veckor sedan fann jag denna fantastiska y-stol från Hans J Wegner, och jag kände hur ett totalt jätte begär sköljde över mig, den ska jag ha!  

Välkommen till min nya blogg!

 
Det här är min blogg till alla er som älskar inredning, form och design lika mycket som jag!